Blog

Wanddecoratie: tips bij het kiezen van de mooiste wall art

wanddecoratie woonkamer

Een huis wordt pas een thuis wanneer de identiteit van jou en je gezin daar zichtbaar is. Het is de plek om jezelf te kunnen zijn, om je terug te trekken en tegenwoordig ook vaak de plek waar je zit te werken. Een muur zonder wanddecoratie is dan ook een gemiste kans vinden wij. 

Niet iedereen heeft een even sterk styling vermogen en een mooi interieur creëren dat ook nog eens bij je past kan dan ook een uitdaging zijn. Maar met een mooie wanddecoratie in de woonkamer (of ergens anders in huis) is jouw interieur snel gestyled én is het één geheel. Bij Artpoint helpen we je graag stap voor stap met het vinden van het juiste metaal, dibond of plexiglas schilderij.

Kiezen van wall art uit verschillende categorieën

Artpoint heeft foto’s ingedeeld in verschillende categorieën om de keuze voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Onze wanddecoratie is te vinden in de categorieën:

  • Entrepeneur;
  • Portretten;
  • Natuur;
  • Steden;
  • Dieren;
  • Sci-Fi;
  • Monumenten;
  • Art;

Wanddecoratie voor in de woonkamer

In de woonkamer kun je op verschillende manieren zoeken naar de best passende wanddecoratie. Bijvoorbeeld door een kleur terug te laten komen, of door te kiezen voor iets wat op dit moment heel trendy is. Is jouw muur op dit moment nog wit? Dan heb je helemaal vrije keuze, want dan kun je jouw muur een kleurtje geven én een mooie wanddecoratie in je woonkamer hangen.

Onze favorieten voor in de woonkamer:

Wanddecoratie voor in de keuken

Niets maakt de keuken mooier af dan passende wall art. Ook hier kun je kijken naar de best passende wanddecoratie voor je keuken op basis van kleur. Veel keukens bevatten juist niet zo veel kleur, waardoor je extra uit kunt pakken met de wanddecoratie die je kiest.

Onze favoriete wall art voor in de keuken:

wanddecoratie keuken

Wanddecoratie voor in de slaapkamer

De slaapkamer is jullie rustplek en daar hoort een rustgevende afbeelding bij. Voor de één is dat een bloemenveld, voor de ander een beeld van een grote stad. Wat voor afbeelding je ook kiest, het is mogelijk bij Artpoint.

Onze favorieten voor in de slaapkamer, babykamer of kinderkamer:

3 Tips bij het kiezen van de juiste wanddecoratie

Omdat er zoveel keuze is qua foto’s voor aan de muur is het enorm lastig om te kiezen. Ook wanneer je kiest voor een eigen foto om jouw wanddecoratie van te laten maken. Onze tip: start met het maken van een top 10. Kijk hierbij goed naar de ruimte waar de foto in komt te hangen. Wall art in de babykamer of kinderkamer ziet er anders uit dan een foto aan de muur in de keuken. We noemden het al eerder, maar houd in ieder geval rekening met de kleuren in de kamer om er één geheel van te kunnen maken.

Ook de grootte van de wanddecoratie is belangrijk voor het tot zijn recht laten komen van de foto. Een te kleine foto aan de muur zorgt dat de wall art er niet uit springt, maar een te grote foto domineert de ruimte. Gelukkig kun je bij Artpoint kiezen uit allerlei verschillende groottes, zodat de juiste grootte er altijd tussen zit.

Als laatste willen we je graag vast aan het denken zetten over de ophangmethode van jouw kunstwerk. Er zijn verschillende ophangmogelijkheden waar je uit kunt kiezen, zodat jouw wall art stevig en recht aan de muur hangt.

Materialen voor jouw wanddecoratie

Bij Artpoint werken we met 3 materialen waar je jouw wanddecoratie in kunt bestellen. Onze prints zijn te leveren op dibond, HD metal en plexiglas. Elk materiaal heeft andere eigenschappen en voordelen. Zo kun je kiezen voor mat of glans, helder en levendig of een stoere uitstraling.

Dibond

Dibond is modern, strak en luxe. Met de mogelijkheid voor een matte of glans uitstraling heb je keuze genoeg. Bovendien is dibond geschikt voor zowel buiten als binnen en daardoor ook perfect voor wanddecoratie in de tuin.

Plexiglas

Een schilderij op plexiglas is een foto op hoogwaardig glas geprint. Kleuren zijn helder en levendig op dit materiaal en worden geleverd op een plaat van 5 mm dik. Wanddecoratie op plexiglas is altijd met glans.

HD Metal

Wanddecoratie op HD Metal geeft een stoere uitstraling. De schilderijen worden gedrukt op een massief aluminium plaat waarbij zowel een matte als glans afwerking tot de mogelijkheden behoren.

 

Meer weten over de materialen, de mogelijkheden of iets anders? Neem contact met ons op via 088 1200 110 of mail naar info@artpoint.nl en we helpen je graag verder.