Blog

Handig: ophangtips voor jouw wanddecoratie

ophangtips wanddecoratie

Je nieuwe wanddecoratie is in huis, maar hoe hang je hem nou het beste op? De wall art van Artpoint is van hoge kwaliteit en wordt gedrukt op dibond, HD metal of plexiglas. Een goed hangsysteem is daarom belangrijk. Gelukkig kun je jouw foto met deze tips heel makkelijk ophangen, want wij geven je ophangtips voor jouw wanddecoratie.

Ophangtips voor jouw wanddecoratie

Onze wanddecoratie kun je meteen na ontvangst ophangen. Hoe je dat precies doet kan op verschillende manieren, die afhankelijk zijn van de grootte van de foto. Alle wall art kan opgehangen worden aan een schroef of een stevige spijker. Afhankelijk van de grootte heb je misschien meer schroeven nodig. Wij zorgen alvast voor het juiste systeem aan de achterkant van de foto, zorg jij voor het schroefje in de muur?

Ophangen van decoratie zonder boren

Wanneer je liever niet wil boren in je muur, maar je wanddecoratie wel stevig moet hangen, is een ophangsysteem dé oplossing voor jou. Een schilderij ophangsysteem bestaat uit een railsysteem waar je koorden en haken aan hangt zodat je geen spijkers in de muur hoeft te slaan of gaten hoeft te boren. Het ophangsysteem bevestig je aan het plafond of de wand en de koorden zijn op een later moment te verplaatsen. Mocht je jouw wall art dus op een andere plek op willen hangen is dat mogelijk.

Wij raden ophangsystemen van STAS aan.

Hoe hang ik mijn wanddecoratie voor de tuin op?

Onze wanddecoratie kan gedrukt worden op verschillende materialen, waaronder dibond. Dit is geschikt voor zowel binnen als buiten en daardoor perfect voor de tuin. Zorg wel dat de wanddecoratie aan een stevige muur of schutting wordt vastgemaakt. De wall art kan opgehangen worden op schroeven of stevige spijkers.

De wanddecoratie van dibond wordt geleverd met een of meerdere haakjes aan de achterkant. Deze haakjes zijn al vastgemaakt aan de print op de meest optimale plekken. Je kunt de foto dan ook direct aan de muur hangen aan de schroef of spijker.

Hoe hang ik mijn wanddecoratie van HD metaal of plexiglas op?

Wall art van HD metaal en schilderijen van plexiglas worden geleverd met een metalen ophangprofiel aan de achterkant. Dit systeem is eenvoudig op te hangen met twee schroeven en lijkt door zijn profiel te zweven voor de wand. Deze wanddecoratie is ook op te hangen middels een ophangsysteem.

Materialen voor jouw wanddecoratie

Bij Artpoint werken we met 3 materialen waar je jouw wanddecoratie in kunt bestellen. Onze prints zijn te leveren op dibond, HD metal en plexiglas. Elk materiaal heeft andere eigenschappen en voordelen. Zo kun je kiezen voor mat of glans, helder en levendig of een stoere uitstraling.

Dibond

Dibond is modern, strak en luxe. Met de mogelijkheid voor een matte of glans uitstraling heb je keuze genoeg. Bovendien is dibond geschikt voor zowel buiten als binnen en daardoor ook perfect voor wanddecoratie in de tuin.

Plexiglas

Een schilderij op plexiglas is een foto op hoogwaardig glas geprint. Kleuren zijn helder en levendig op dit materiaal en worden geleverd op een plaat van 5 mm dik. Wanddecoratie op plexiglas is altijd met glans.

HD Metal

Wanddecoratie op HD Metal geeft een stoere uitstraling. De schilderijen worden gedrukt op een massief aluminium plaat waarbij zowel een matte als glans afwerking tot de mogelijkheden behoren.

 

Meer weten over de materialen, de mogelijkheden of iets anders? Neem contact met ons op via 088 1200 110 of mail naar info@artpoint.nl en we helpen je graag verder.